Start aanleg kunstgrasveld in Harddraverspark Dokkum

5 maanden geleden gepubliceerd

Officiële start van de aanleg

Op 27 februari 2024 heeft wethouder Rebecca Slijver in Dokkum het startsein gegeven voor de aanleg van een kunstgrasveld voor VV Dokkum in het Harddraverspark. Deze aanleg maakt deel uit van de totale vernieuwing van het park. Zowel wethouder Slijver als Herman Bakker, de voorzitter van VV Dokkum, toonden zich verheugd bij de start van dit project.

Eerste voorbereidende werkzaamheden al achter de rug

Nog voor de officiële start was al begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor het kunstgrasveld. Zo werd er eind zomer 2023 al zand aangevoerd op de locatie van het nieuwe veld. Dit was nodig om de slappe ondergrond te versterken.

Ondergrond klaar voor verdere opbouw

Het aangebrachte zand is inmiddels weer verwijderd en naar het Tolhuispark gebracht voor hergebruik. De ondergrond is nu voldoende ingeklonken. De zandondergrond wordt op de juiste hoogte gebracht en er worden platen gelegd rondom het veld. Op het veld zelf wordt een sporttechnische laag aangebracht. Deze laag is bedoeld om schokken beter op te vangen en de veerkracht van het kunstgrasveld te verhogen.

Aanleg van kunstgras en verdere faciliteiten

Na het leggen van de sporttechnische laag wordt een ‘ondertapijt’ gelegd dat een dempende functie heeft. Hierop komt de kunstgrasmat te liggen. Vervolgens worden de lijnen aangebracht en het veld wordt ingestrooid met kurk. Tot slot worden de hekwerken, ballenvangers en doelen geplaatst.

Oplevering eind mei 2024

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, is het veld eind mei 2024 speelklaar. De uitvoering van de werkzaamheden is in handen van de bedrijven Van Kessel en KWS.