Gemeente Noardeast-Fryslân organiseert bijeenkomsten over betaalbaar wonen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De gemeente Noardeast-Fryslân organiseert op dinsdagavond 19 maart en woensdagavond 3 april bijeenkomsten over betaalbaar wonen. Tijdens deze bijeenkomsten zullen woningmarktspecialisten en ervaringsdeskundigen inzicht geven in de uitdagingen die nu en in de toekomst spelen op de woningmarkt. De gemeente wil ook graag van inwoners horen welke ideeën zij hebben om wonen weer betaalbaar te maken.

Vraagstukken op de woningmarkt

Tijdens de bijeenkomsten zal Niels van Schaik, specialist woningmarkt bij KAW-architecten en adviseurs, een verdiepende blik werpen op de huidige en toekomstige woningmarkt. Onderwerpen zoals de krapte op de woningmarkt, stijgende huizenprijzen en de behoeften van starters versus de oudere generatie worden besproken.

Inspirerende verhalen en voorbeelden

Op 19 maart zal een jonge woningzoekende haar persoonlijke verhaal delen over de uitdagingen die zij tegenkomt in haar zoektocht naar een huis. Ook zal Berend Wijmenga, voorzitter NVM Fryslân, aanwezig zijn om praktijkverhalen te delen. Daarnaast komt ambassadeur van de Tiny House beweging Nederland, ‘Marjolein in het klein’, langs. Op 3 april zal Jacqueline Tellinga vertellen over de pilot ‘Bouwen door de Buurt’.

Denk en praat mee

Tijdens de bijeenkomsten worden inwoners uitgenodigd om mee te denken en te praten over oplossingen voor betaalbaar wonen. Na een gezamenlijk deel gaan de deelnemers aan de slag met het vormgeven van een actieplan voor betaalbaar wonen. Daarnaast kunnen aanwezigen inspiratie opdoen bij de experts over wonen in een Tiny House of over het bouwen binnen en door de eigen buurt.

Aanmelden voor bijeenkomsten

De bijeenkomst op 19 maart vindt plaats in Theater De Colle in Kollum en de bijeenkomst op 3 april in MFC It Spektrum in Burdaard. Meer informatie over het aanmelden voor deze bijeenkomsten is te vinden op de website van de gemeente.