Nieuw Polityk Kafee in Noardeast-Fryslân op 4 oktober

6 maanden geleden gepubliceerd

Op 4 oktober wordt er in de gemeente Noardeast-Fryslân opnieuw een Polityk Kafee georganiseerd. Deze avond zal gedeeltelijk in het teken staan van de Tweede Kamerverkiezingen die op 22 november plaatsvinden. Er zal ook aandacht worden besteed aan lokale kwesties.

Politieke discussies en dilemma’s

Tijdens het evenement gaan de aanwezigen in gesprek met kandidaat-Kamerleden Jouke Spoelstra (CDA) en Nynke Koopmans (BVNL) over de aankomende verkiezingen. Deze verkiezingen worden als bijzonder en spannend beschouwd, vanwege de vele nieuwe kandidaten en partijen die meedoen. De centrale vraag van de avond is wat de Friese kandidaten na de verkiezingen voor de regio kunnen betekenen.

Lokaal onderwerp: AZC in Dokkum

Een ander belangrijk onderwerp van de avond is het nieuw te realiseren AZC in Dokkum. De focus ligt vooral op het draagvlakonderzoek dat door de gemeenteraad is geëist. Over dit onderwerp zullen onder andere raadsleden Geertje Schoorstra (CDA) en Siebe Vogelzang (BVNL) aan het woord komen.

Vaste onderdelen en gastsprekers

Ook de vaste onderdelen van het Polityk Kafee komen terug. Zo zal er een kennismaking zijn met raadslid Bouwina van Dellen (FNP) en zullen er politieke dilemma’s worden besproken met Johan Lammering (PvdA). Columnist Inne Bilker zal halverwege de avond zijn visie op de wereld delen.

Het evenement is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Het Polityk Kafee vindt plaats in Hotel Café Restaurant It Raedhûs, Koningstraat 1 in Dokkum, en begint om 20:15 uur.